Enklare kan man inte fixa en festmåltid, fast man måste ju bo i Sverige och ha tillgång till att köpa färskaräkor och då speciellt dom från Smögen förstås
Föredrar färska. Strö över räkorna och servera med färsk pasta. Låt inte räkorna koka. 1 gul lök2 dl mellangrädde0,5 dl vatten0,5 dl citronsaft2 msk dijonsenap400 g sejfilé200 g skalade räkor (tex lyxräkor i lag)500 g färsk pasta, tex tagliatellesalt och pepparSkala och finhacka löken. 200 g skalade räkor
Riv på lite parmesan och rör runt och dra sedan bort stekpannan från plattan. Krydda med lite flingsalt och häll på vinet och låt det sugas upp lite gran innan du tillsätter räkorna
Hacka räkor och kräftstjärtar grovt och lägg ned i röran. Spara några räkor till garnering. Fyll ostkorgarna med röran strax innan servering och garnera med räkor och rom samt en liten kvist dill
Tillsätt riset, och fräs runt under omrörning någon minut, så att riset också blir glansigt runtom. Jag kan i så fall å det varmaste rekommendera den här riktigt läckra varianten med färsk sparris och räkor
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.