Galet nöjd med dagens fynd. Idag drog vi iväg på en liten loppisrunda igen. Väjern & Tanums Loppis. På Väjern hittade jag Bonniers Kokbok från 1960 (tryckt 1980)
Hacka ner köttet och blanda med majonnäsen, paprikan och rödlöken. Smaksätt med salt och svartpeppar. Blanda med resten av tomatvattnet och ställ sedan in blandningen i kylen, någon timma (gelén ska få en halvtjock konsistens)
Blanda räkhacket samt majonnäs och smaka av med peppar. Inför serveringen lägger man en sked löjrom och en sked crème fraiche på varje portion och dekorerar med några räkor och en liten dillvippa
Smaka av med salt. Pensla snittytorna lätt med olja och grilla på grillpanna eller stek i stekpanna. Smula ner ost i röran och lägg upp den genast på grillade aubergineskivor med potatisarna bredvid
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.