Nyp ihop varje degplatta och lägg dem på en plåt täckt med bakplåtspapper. Lägg salamistrimlor, oliver, fetaost och svartpeppar i en sträng på mitten av degen
Nyp ihop varje degplatta och lägg dem på en plåt täckt med bakplåtspapper. Lägg salamistrimlor, oliver, fetaost och svartpeppar i en sträng på mitten av degen
Mosa ihop fetaostmed creme fracihe, strimlad tomat och mozzarella. Bred på brödet och på medsalamin. Barnen håller sig sysselsatta med grannpojken som har en fyrhjuling så jag får lite egentid till att lösa korsord och läsa
Till middag blev det två olika rätter dels gjorde jag Olivias risotto av riset som blev över igår och dels gjorde jag en omelett medfetaost som behövde ätas upp
Dela spetskålen på mitten, i med en klick smör i en het panna. Funkar till både kött och kyckling – skulle även kunna funka som en egen rätt om man hittar på något mer kul tillbehör, räkna med ca 1/2 spetskål per person beroende på hur stora ni köper. Gratinerad spetskål 2 port. 1 spetskål. Bryn kål-halvorna ca 4-5min på varje sida så kålen får färg, krossa ett par vitlöksklyftor och stek tillsammans med kålen så den får lite extra smak. Vi serverade den idag med skivat högrev som vi kört i sous viden o 24 timmar (58 grader), mört som tusan. Skriv ut recept 1 spetskål
Skär osten i tärningar och lägg på en plåt med bakplåtspapper. 300 g fetaost. Baka i ugn i 15 minuter. Lägg upp osten på ett fat och ringla över honung och olja
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.