Fast inte i bemärkelsen att häva otur genom att ta i trä, utan i en helt fantastisk gryta med massor av goda smaker från fem sorters peppar, bacon, purjolök, grädde och crème fraiche
Jag använde goudaost men det fungerar med vilken hårdost som helst. Fluffiga, peppriga ostchips. Skär skivor med en osthyvel och lägg på en plåt med bakplåtspapper (jag fick 16 bitar). Krydda med svartpeppar (eller annan krydda som föredras) grädda i 200 grader i 8-10 min
Chicken&Steak krydda (santa marias med kvarn). Smörstek dem gyllene och krydda med chicken&steak. Skär paprikan i strimlor och lägg i den i såsen och låt puttra med någon minut
En kväll på stan, bara M och jag ersattes med en kväll hemma. Lycka är då att ha en hel låda i frysen nyfylld med fina rådjursdetaljer, så en liten filé fick det bli
Mortla rosé- och grönpeppar fint och blanda med svart- och vitpeppar, salt samt dijonsenap. Massera in blandningen runt hela kotlettraden och lägg köttet i en ugnsfast form med fettkappan uppåt
Nu när gröt börjar bli den senaste mattrenden tror jag att vi har börjat om, vi är tillbaka på söndagsmiddagen med stek och skysås, och i samma veva tycker jag att vi kan blåsa liv i torsdagssoppa och pannkaka
I denna kyliga årstid är det gott med olika sorters varm dryck och då inte bara glögg. Här är en lite annorlunda dryck att ta med sig, blåbärsdricka som kryddats med stjärnanis och svartpeppar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.