Ingredienser. 1 msk citronsaft. 1 st solovitlök. salt och peppar. Hacka vitlöken och blanda ner i kesellan. Pressa ner 1 msk citronsaft, salt och peppra
Strimla tomaterna. Varva potatis, tomater, örtkryddor, salt och peppar i formen. 1soltorkade, marinerade tomater, ca 60 g. 18 bitar Ingredienser 1 kg mjölig potatis 1 dl soltorkade, marinerade tomater, ca 60 g 1 pkt djupfrysta provensalska örtkryddor, ca 35 g 1,5 tsk salt 1 krm svartpeppar 3 ägg 2,5 dl mellangrädde Tillbehör , kallskuret, stekt kött eller kycklingPotatiskaka – gör så här. Sätt ugnen på 200°. Klipp en rundel smörpapper och lägg i botten på en rund form med löstagbar kant (24 cm i diameter)
Hacka undertiden resterande tomater grovt. Snittade dom på mitten och sen ytterligare en gång och lägg dom på en bakplåtspappers beklädd plåt (det går säkert utmärkt att bara dela dom en gång också) sprinkla över lite olivolja, flingsalt och nymalen svartpeppar
Jag kan tänka mig att det blev extra god just för att det var hemmaodlade, nyskördade tomater, men jag har gjort den på köpta också och det var himmelskt gott det med
Det är inte mycket som slår en tomatsoppa gjord på färska tomater. Skär tomaterna i stora bitar. Försök få tag i riktigt goda tomater för det påverkar givetvis smaken massor
De här tomaterna torkas ett gäng timmar och sedan förvaras de i olivolja tills du lägger dem som påläggpå en varm macka eller använder dem till tomatpesto som får gegga ihop sig med pasta
Vill du köra på det hackar du upp två skalade vitlöksklyftor fint och bryner i rapsolja i stekpannan på medelvärme tills de får fin ljusbrun yta utan att brännas det minsta
Jag fick tips om dessa tomater av min vän Jenny och de var verkligen goda och enkla att göra. Perfekt som tillbehör till grillat eller varför inte på buffébordet
Har plockat in de sista tomaterna från stugan. Svårt att få dem att mogna bra i efterhand tycker jag så lördagspysslet här blev att göra marmelad på allihopa
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.