Kokosglass med karamelliserad ananasoch banan samt hallonHär är en del av grädden och mjölken i en traditionell vaniljglass utbytt mot kokosgrädde, som finns att köpa på burk i vanliga livsmedelsbutiker
Stek därefter tofu, lök, chili och ingefära i stekpanna med en neutral olja (jag valde rapsolja) samt sesamoljan tills dess att tofun börjat få lite färg och löken mjuknat
et med sin skarpa och pikanta hetta. Här får tofun sällskap av en svart bön- och vitlöksås som ger en lätt fermenterad och salt smak, tamarindens sötsyrliga karaktär, hoisinsåsens mustighet och den legendariska srirachachilin sätter pricken över i
Förutom att använda tofun till den här rätten, brukar jag dessutom ha den på mackan, konsistensen påminner lite om keso ochmed lite örtsalt på en god rostad macka är jag lätt i sjunde himmelen
Bryn den i smör eller olja tillsammans med salt och svartpeppar. Man behöver inte använda just dessa grönsaker som står nedan, man kan ta vad man har hemma och tycker om
Ett ur högen är en gulasch packad med smaker som du med fördel serverar med gräddfil och ett gott bröd (gärna rostat eller grillat med både smör och ost som får smälta lite
Just nu är favoriterna picklad rödkål, brysselkål med honung och ingefära och den här salladen med brysselkål, tofu och shiitakesvamp signerad allas vår favorit Yotam Ottolenghi
och väldigt enkelt. Jag hade lite ruccola, champinjoner och pumpakärnor till. Stek i valfri matolja, kokosolja är föredraget, på medelhög värme i ca 10-15 minuter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.