Det krävs visserligen lite förarbete men väl på grillen säger det bara svich så är det klart. Tillbehören bestod av pommes, fetaostsallad, hemmagjord coleslaw, små chorizokorvar och djävulssås som ni hittar recept på HÄR
Tydligen ska colan göra att köttet blir mörare enligt uppgifter på nätet. Nejdå, idag ska vi prova en ny variant av tillagning av tjockarevbensspjäll - förkokning i Coca cola
Halvtina laxen så pass att den går att skära i kuber (vill du göra portionspaket delar du laxen i lämpliga protionsbitar) Tvätta potatisen noga och dela den i cm-tjocka skivor
Mojo – Kanarisk paprikasås. Revbensspjäll är ett av de godaste kött man kan grilla, tycker jag. Nu är våren riktigt i antågande, så passa på att njuta av allt gott från grillen så fort du har chansen
Men grönkålen, den gjorde vi för en vecka sedan – så den ligger också på lut i frysen. Då gjorde vi också de köttbullar som finns med på bilden här ovan, men i år fick vildsvinsfärs ersätta älgfärsen
Det var lite dåligt väder på dagen, men på eftermiddagen kom solen. Då tändes grillen och på den blev det fylld lövbiff och naanbröd till detta krämig potatisgratäng
Men denna gången blev det revbensspjäll - tjocka revben som lagades på låg temp i ugnen. Själv brukar jag aldrig koka mina revben innan jag sätter dem i ugnen då jag tycker det blir bra om man kör dem länge på låg temp
På sommaren grillar vi ofta fisk i foliepaket och nu senast gjorde vi också potatispaket till. Lägg två skivor tomat mitt på folien och lägg sedan en laxbit på tomaterna, salta och peppra
Skär revbenen i bitar och lägg ner i dubbla plastpåsar. Häll ut revbenen på en smord långpanna. 1 kg revbensspjäll. Koka revbensspjällen i ca 1 timma i vatten med övriga ingredienser. Relaterade 1 kg revbensspjäll
Svaret här hemma blev pyttipanna på stekhällen. Pyttipanna på stekhällen. Salt & peppar (ska du bjuda småttingar är det bättre att ställa fram detta på bordet i efterhand)
Lägg i en stor påse eller skål täckt med plastfolie. Gnid in revbensspjällen med marinaden. Lägg på skärbräda med benet uppåt och skär i skivor längs med benet
Grillsäsongen börjar ta fart på allvar och vi grillar gärna flera gånger i veckan. Jag kan fort tröttna på att grilla kött för till slut tycker jag att allt smakar likadant
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.