Och det räcker med glaze, jag lovar för buljongen ger också smak. Min pappa brukar bjuda på de allra mjällaste och godaste revbenen, när vi får grillat hemma hos mina föräldrar
5 portioner 9pp/portion500g fläskfile150g mager riven ost 12%1pkt bacon5dl milda mat grädde 4%Sätt ugnen på 150graderSkär fläskfilén i bitar Stek till fin färg,Skär bacon i mindre bitar och stek på hög värme fort
Börja med att smörja en ugnsfast form med smör. Gör nu glazen, skala och pressa vitlöken och blanda. sedan i revbensspjällen, ta på en nypa salt och peppar på var och en
Supergott med en fräsch sallad till. Någon gång ska var första gången, och det här var mina första tillagade revbensspjäll och magiskt goda blev de små rackarna
Lövbiff kan vara ganska torrt och tråkigt, men med en härlig marinad som får dra i sig riktigt länge blir lövbiff, uppträdd på spett, en höjdare på buffébordet
Söndag kväll och veckan är med andra ord alldeles snart slut. Jag har jobbat massor denna veckan, och ser fram emot att inleda kommande vecka med en ledig måndag vill jag lova
Jag har många recept på kalops, både norrländsk och skånsk variant och nån med lite annan twist. Detta är dock den jag kallar den klassiska med lök, morötter, lagerblad och kryddpeppar
pensla medglazen. Kryddorna ger ett sting av hetta och glazen adderar fruktig sötma. Lägg på revbensspjäll och krydda med salt & vitpeppar, cayennepeppar & malen ingefära
Stick in en digital stektermometer så att spetsen kommer i skinkans tjockaste del. 1. a advent och då har vi som tradition att äta ett "mini" julbord och så blev det även i år
Enligt många av de andra fooled porkrecept jag läst så kör folk helt enkelt bara en snabbsås/marinad till som de gör med typ olja/ketchup och lite kryddor som får koka ihop tillsammans med porken i ugnen när den grillar
Blanda med smält smör. Smaka av med peppar. Garnera med hela räkor, lök, gräslök, dill och citron. Tryck ut smulorna i en form med löstagbar kant klädd med bakplåtspapper, 24 cm i diameter. 250 g räkor med skal
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.