Allt kallskuret kött såsom tjälknöl, rostbiff, rökt kött, saltrulle, långlagat griskött etc etc blir vansinnigt gott till en buffé med exotiska frukter, goda ostar och sallader av olika slag
Servera tillsammans med vitlökspotatis och grönsakshummus. För något år sedan skulle jag göra tjälknöl på älgkött som jag alltid brukar göra men av misstag så tog jag en lammbit och det blev kanongott
Med lite planering går det galant. Jag har minne från när pappa tillagade tjälknöl, det var inte så ofta vi åt det (tar ju trots allt ett antal timmar) så det var alltid extra gott när det serverades
Skär sedan steken i tunna skivor och servera med potatisgratäng och sallad. Salt tjälknöl på älgstek och en härligt krämig potatisgratäng och sallad till
Servera tjälknölen kall i tunna skivor tillsammans med gratängen och en grönsallad. Ta köttet ur förpackningen och lägg det frysta köttet på ett galler med en plåt under
Koka upp vatten till saltlagen och blanda i de ingredienser du vill ha med. går utmärkt att göra tjälknöl av om det har legat fryst länge och blivit torrt
Trixet medtjälknölen är att köttet ska vara fryst och tillagas på låg temeratur i många timmar, så i juletider passar det bäst att göra den under natten, när man inte behöver ugnen till någon annan förberedelse
Skär köttet i tunna skivor och servera med potatisgratäng, potatissallad eller risotto. När jag lagar tjälknöl av vildsvin tar det oftast runt 5-6 timmar
Ingredienser Portioner. 8 1 1/2 kg djupfryst benfri älgstek Saltlag 1 l vatten 4 msk salt 1 gul lök 2 vitlöksklyftor 1 msk torkad timjan 1/2 msk torkad rosmarin Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddpåsar 10 % rabatt Santa Maria 0,5-130 g Mer info Ladda kupong
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.