Efterrätter

Efterrätter

  • 9 Recept
Klassisk rabarberpaj

Klassisk rabarberpaj

Ingredienser 1 sats 2 satser 3 satser 4 satser 5 satser 6 satser 7 satser 8 satser 9 satser 10 satser 11 satser 12 satser 13 satser 14 satser 15 satser 16 satser 17 satser 18 satser 19 satser 20 satser 500 gram rabarber , färska 1 msk potatismjöl 1 dl strösocker 1,5 dl havregryn 1,5 dl vetemjöl 125 gram Köp receptet
Tiramisu

Tiramisu

30 Savoiardi-kex (Ladyfingers). 12 dl starkt bryggt kaffe, helst espresso. 14 ägg. 11 dl socker. 1450 g Mascarpone färskost
Tiramisu

Tiramisu

Ingredienser Portioner. 8 4 äggulor 2 burkar mascarpone (à 250 g) 1/2 dl Amaretto eller konjak 3 äggvitor 1 dl socker 20 savoyardikex 1 1/2 dl kall espresso eller starkt bryggkaffe kakao att pudra över Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Tiramisu på äkta italienskt vis

Tiramisu på äkta italienskt vis

Börja med att dela äggvitan från äggulan och lägg dem i varsin bunke. Bunken med gulan får gärna vara något större
Crème brûlée

Crème brûlée

Dela vaniljstången. Koka upp grädde, mjölk och den halverade vaniljstången. Låt dra i 30 minuter. Vispa ner äggulor och socker i gräddblandningen
Ostkaka

Ostkaka

Ostkaka. Foto. Josefin Casteryd från boken Sött från förr. Ostkaka är en mer än en bara kaka där jag kommer ifrån
Småländsk ostkaka

Småländsk ostkaka

Även om jag inte är smålänning, utan bara bosatt i Småland, har småländsk ostkaka alltid legat mig varmt om hjärtat