Detta är bekvämt bröd att baka. Du rör ihop degen, formar limpan och rullar den i mjöl. Sätter på ugnen på 200 grader , sätter in limpan och väntar i ca 50 min
Häll i kaffet sista timmen och spar skyn för att göra gräddsås på. Stoppa in i ugnen på 110 grader med ca 4 dl vatten samt fond , chilii ca 5 timmar och vänd och pensla 1 gång i timmen
Börja med att finputsa revbenen och ta bort membranhinnan som sitter över benen (lättast gör man med att först ta ett snitt i kanten och sedan ta och dra loss med ett hushålls papper för att få bäst fäste
Häll i kaffet sista timmen och spar skyn för att göra gräddsås på. Stoppa in i ugnen på 110 grader med ca 4 dl vatten samt fond , chilii ca 5 timmar och vänd och pensla 1 gång i timmen
Ni hinner fortfarande laga en varm å god köttgryta till middag ikväll. 3 timmar skulle jag väl säga är den magiska gränsen för att köttet ska bli så där riktigt härligt och mört
Vaknade strax efter åtta och vid nio började jag med dagens projekt. Laga mat och baka/göra godsaker. Det första som jag gjorde var botten till den chokladtårta som jag även gjorde i somras till Adams födelesedag
Inlägget Timman bil jizzar- Irakiskt morotsris dök först upp på ZEINAS KITCHEN. En ljuvlig irakisk risrätt som passar lika bra att serveras till vardags som till fest
Dela lårfiléerna på mitten och lägg dem i en smord ugnssäker form. Salta och peppra. Pensla med soja blandad med riven ingefära, riven vitlök och 1 msk smör&rapsolja
650–700 g vetemjöl special (11-11 1/2 dl). Tillsätt sedan smör och socker och knåda tills degen gått ihop och blivit spänstig och fin – cirka 15 minuter för hand, något snabbare i maskin. Täck degen med plastfolie och låt den vila 30–60 minuter. Låt jäsa över natten eller cirka 7–8 timmar. 650–700 g vetemjöl special (11-11 1/2 dl)
Så här "dan före dopparedan" tänkte jag att ni skulle få receptet till ett super-dupergott julgodis jag gjorde härom natten när jag som vanligt inte var tillräckligt trött för att det skulle vara värt att gå och lägga sig
Min gjutjärnsgryta är fantastisk. Jag minns inte när jag åt såhär mört och saftigt kött senast. Efter 2,5 timme i ugnen föll det isär av ett lätt tryck med gaffeln
Till detta serverade jag morotsris jag tog två morötter som jag skar i små bitar och en halv rödlök går lika bra med gul lök, hackade upp den med och surrade det i lite smör i en gryta,
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.