I måndags var jag på ett riktigt mysigt ställe i Gamla stan, Sthlm Tapas Selected. Det är ett perfekt ställe att ses på ett gäng kompisar på en drink eller för att äta god tapas
Frukost på stan. Idag har jag ätit frukost med min allra finaste vän Kattis, vi åt på ett litet café på Lilla Risåsgatan som serverade massa goda grejer
Sist malda torkade kryddorSedan gör man såsen på tomat, kokosmjölk, eller kanske hackade nötter i vatten, för att till sist tillsätta kött, fisk eller grönsaker
Avsett några få timmar. inspirerad av grannen som lade ut bilder på sina matlådor på facebook. och du behöver inte ens fundera på matlagning under resten av veckan
Låt nu denna bas till en fantastisk buljong sjuda ett flertal timmar. Man kan använda allt på en kyckling, precis som på grisen (från tryne till knorr som det heter) och alla andra ätbara odjur
Härom dagen var jag inne i stan (Stockholm) på ett ärende. Det resulterade i riktigt långa, raska promenader på en del lite finare kvarter, med endast ett par korta stopp
Det svåra är att vänta på att den ska svalna något innan servering. Den är godast på bakdagen. Grov limpa på 1 timme, 1 st. Sätt ugnen på 180 grader. Grov limpa på 1 timme, 1 st
Brantevikssillen är en populär sill och många hittar till bloggen i jakt på ett enkelt recept, byggd på färdig inläggningssill snarare än att köpa sillfiléer
Så härligt med allt älgkött som just nu finns tillgängligt. Jag hade turen att komma över ett fint innanlår och valde då att köra en saftig rostbiff med smak av vitlök, rosmarin och senap
Hjortgryta på ytterlårHjortgryta. Skär köttet i lämpliga bitar och stek dem på hög värme runt om. Hittade en bit hjortkött långt in i frysen och det passar väl bra så här i höstrusket
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.