4 4 kycklingfiléer 1 tsk olja salt och peppar Rotmos 50 g smör 200 g kålrot 400 g potatis 3 morötter Kålrabbi 1 dl vatten 1 dl socker 1/2 dl ättiksprit (12 %) ca 300 g kålrabbi 1/2 kruka persilja Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kycklingbröstfilé 5
Vänd i spenaten och servera i djupa tallrikar ihop medkycklingen överst. Salta och peppra kycklingen. Dela varje kycklingfilé i tre långa ”strimlor” på längden
Blanda kycklingfärsenmed övriga ingredienser till kycklingen. Koka riset enligt anvisningar på förpackningen, men låt med kanel, stjärnanis och gurkmeja koka med
4 4 msk konc kycklingfond 1 1/2 l vatten 1 tsk salt 500 g kycklingfilé 3 schalottenlökar eller gul lök (3 schalottenlökar motsvarar ca 1 gul lök) 1 stor rödbeta (à ca 200 g) 2 msk olivolja 4 dl risottoris t ex carnaroli 2 msk färskpressad citronjuice 2 dl finriven parmesanost Brynt kaprissmör 4 msk kapris 75 g smör 1 msk finrivet citronskal 2 krm salt 2 krm svartpeppar Till servering 65 g blandsallad Lägg till i inköpslistan
Ugnstekt kycklingoch tomater smaksatta med citron, vitlök och timjan. Gnid in delarna med vitlök, pressa citron över, salta (jag använde olivsalt), peppra och ringla rikligt med olivolja över
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.