Tiger Cake is a true Swedish classic. This “tiger cake” is a chocolate and vanilla spongecake, where the flavors are separated and then swirled in the mold
Jag kom direkt att tänka på Tigerkaka och Internationella Dulce de Leche kakan, det måste ju kunna bli bra… Bläddrade lite fram och tillbaka i min Sju Sorters kakor och fick ihop det till sist
Pressa vitlöksklyftan och blanda med vattnet, låt stå i 10 min. Tillsätt de övriga ingredienserna. Låt det koka upp under omrörning, tills såsen tjocknat
För min del blev det Tiger, en av mina favoriter av de få sorters öl jag gillar. Tack för alla fina hälsningar på min födelsedag igår, vilken uppvaktning - inte illa
Inspiration till det fick jag när vi var på resturang Sjögräs i Stockholm, och jag fick ett så gott, mörkt bröd från Friends of Adam som jag tror var ett bikarbonatbröd
Inte har vi väl någonsin tänkt när vi suttit där vid tolvslaget och kollat när James serverar, blir mer och mer på kanelen och skuttar så graciöst över tigern som ligger på golvet, att "Den där soppan, den borde vi ta och leta upp receptet på och testa"
Jag valde att krydda mina bollar med en färdig kryddmix som heter 'Napolitana' (se bild), som jag har köpt på en butik som heter 'Flying Tiger Copenhagen'
När vi bodde i Singapore så gick vi ibland till en Food Court i Potong Pasir och åt, där kunde man äta en middag för bara några singaporedollar och förstås så drack vi Tiger öl, Singapores öl
Den här rätten finns på de flesta Indiska resturanger i Sverige. Den kan variera ganska mycket i både smak och utseende oftast beroende på hur mycket spenat man använder och om man använder tomat i den
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.