Det har varit mycket fläskytterfilé ute till försäljning i matbutikerna sedan en längre tid tillbaka, vilket per automatik renderar rikligt med recept i press och på nätet
Idag firar jag sommaren med en riktigt härlig fisk- och grönsaksrätt. Med en skummig pepparrotssmakande äggsås till blir det en rätt som platsar till helg
36 degknyten 2 salladslökar 2 kinakålsblad (2 kinakålsblad motsvarar 1 liten pak soi) 1 1/2 cm färsk ingefära 250 g fläskfärs 1 msk soja 1 msk maizena majsstärkelse 1 msk vinäger, gärna risvinäger 2 tsk sesamolja 1 tsk socker 1 pkt vårrulle eller wontondeg tunna degblad som finns frysta i butiker med asiatiska produkter kinakålsblad till ångkokning Lägg till i inköpslistan
Smaka av grundsåsen med salt och peppar. Vanlig husmanskost, så snabbt & enkelt. Fisken & ärtorna ångkokades i micron, klart på 12 minuter utan vidare ansträngning
Börja med att tillaga saffranssåsen. Undertiden den reducerar hinner du med allt det andra. Blanda grädden med mjölet och tillsätt i en tunn stråle under omrörning
Idag har jag ätit asiatiska ångkokta små degknyten fyllda med fläskfärs. Jag blev väldigt nöjd med resultatet även om de inte är i samma klass som mammas kompis knyten men de är helt klart värda att göra fler gånger
Efter jobbet var det ett snabbt besök hem för ombyte till träningskläder, och då det var onsdag var det matlådefix så denna procedur påbörjades fint med löfte från mannen där hemma att han skulle ta ut min plåt med potatis när klockan ringde
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.