Äggröra med färskpressad grönsaks/frukt juiceJag gör äggröran med riktigt smör, mest för att det blir godare så, men vill man ha den nyttigare kan man använda någon vegetabilisk olja
Där satt den, som vanligt på tredje försöket (ja det brukar vara då som jag når hela vägen fram). Rulla sedan degen till små kakor och platta till lite
Tar du för mycket mjöl blir det svårt att forma degen till kulor och dumlekakorna blir torrare. Dela upp degen i 24 st (om du gör en sats) lika stora delar och forma till kulor
(Har du svårt att få ihop degen trots att smöret är rumsvarmt har du troligtvis tagit för mycket mjöl, undvik att gräva med decilitermåttet i mjölpåsen för då packas mjölet och man tar för mycket
Dela äggen. Tillsätt hela ägget till äggulorna. Tillsätt strösocker till ägget och äggulorna. (Jag vispar marängsmeten före sockerkakssmeten eftersom visparna måste vara rena och fettfria när man vispar maräng, men det gör inget om det är marängsmet på visparna när man vispar sockerkakssmeten, på så sätt slipper man göra rent visparna en extra gång
Så krångligt om det hade varit copyright på matrecept, allt som är gott vill man ju dela med sig av till så många som möjligt (tjänar inget på detta matbloggande, pot marigolds drivs istället av "kan" och "vill")
Sätt ugnen på 150°C. Smörj en pajform ca 25 cm i diameter med smör. (Låt smöret bli rumsvarmt och använd gärna slickepott så går det snabbt att smörja utan kladd
Rör ner först ägget och sedan smöret. Jag använde mitt nya Sukrin Gold, som jag köpte på matmässan för några veckor sedan, när jag tog fram ett nytt enkelt recept på pepparkaksdeg
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.