Stek potatisbitarna i smör och rapsolja så de får en gyllenbrun färg, krydda med salt och peppar. Nu när hon fyllt pensionär så ska hon nämligen ta upp en gammal hobby, hon ska ställa sej framför staffliet har hon sagt vid ett svagt ögonblick
Hallå i stugorna. ett tips på en riktigt god husmanskost som gärna faller i glömska. Hederlig stekt eller kokt korv med bröd och hemlagat potatismos, så himla gott
Kött och broccoli värms snabbt i stekpannan. Inget ska förgås. Ät dina rester utan att lida. Rester av förrgårdagens mat är sällan roliga, men med små medel kan de bli basen i alldeles utmärkta maträtter
Tänk så många recept man har testat, en del bra andra mindre bra… en del har man glömt bort. Igår fick jag för mig att jag skulle baka tekakor av havregrynsgröt, det gjorde jag förr och killarna älskade detta… de gick åt som smör i solsken
Ja nu ändrar McDonalds på receptet för den klassiska Big Macen för första gången och det är ju givetvis dressingen som får en liten ny kick i form av en chilisås nämligen Sriracha som är en Thailändsk chilisås
Panir, det har det blivit ungefär varannan vecka. 3 liter gammaldags mjölk. Hetta upp smör och olja, cirka 0,5 tsk currypulver och en gnutta gurkmeja i en stekpanna, Stek paniren i omgångar på medelvärme, cirka en minut på varje sida, så att den blir gyllenbrun och får en trevlig yta. 3 liter gammaldags mjölk
Eftersom jag på förekommen anledning upptäckte receptet igen i Food Pharmacy Kokboken (bibliotekslån), där kallat "grön kräm", får det dyka upp igen här
Stek i panna på hög värme så att det får fin färg och blir genomvarmt. Klassikern är en ostpanerad kalvschnitzel från trakten kring Milano, därav namnet
Kanske var ert löfte att gå ner i vikt eller bara leva ett nyttigareliv. Gott Nytt år på er. Äggröra med färskpressad grönsaks/frukt juiceJag gör äggröran med riktigt smör, mest för att det blir godare så, men vill man ha den nyttigare kan man använda någon vegetabilisk olja
Coq au vin är verkligen en fransk klassiker och för mig en rätt som doftar väldigt mycket 80-tal. Den här rätten har vi inte lagat på evigheter, men nu i helgen kände jag att nu var det dags
Tant Gul | Välkommen att titta in i min fotoblogg om mat och vin…
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.