Mina ägg, som jag köper av en kompis, är dessutom värpta av lyckliga hönor som kaxigt sprätter omkring i det fria och mumsar i sig grönska, så gulorna gör skäl för sitt namn och lyser som solen själv
Här får du några andra tips på hur du på ett enkelt sätt kan öka näringsvärdet på din vanliga mat, och här hittar du en del bilder och tips när det gäller glutenfri bakning
Som jag har berättat tidigare så har jag det senaste året tappat en del i vikt, alldeles utan ansträngning, och alldeles utan att ens göra minsta försök i den vägen
Inte för att det är något feeeel med att vilja förenkla sin vardag, utan främst för att de glutenfriabrödmixerna i butikerna håller sådan tvivelaktig kvalitet och jag vill inte förknippas med dem
Nja, inte direkt, men jag har i alla fall masat mig upp för att sätta igång med dagens utmaningar, som innebär brödbak, långpromenad och ett nappatag med den italienska läxan till i morgon
Det här glutenfria formbrödet är verkligen ett bröd som i alla fall min mage mår bra av, och som hjälper till att kicka igång den när den någon gång emellanåt sätter sig på tvären
Att använda majsmjöl gör brödet glutenfrittoch kan därför ätas av alla. Använd de frön du har hemma och byt gärna ut mot något annat för att variera smaken
Ekologiska röda linser. Använd en handmixerochmixa soppan lätt för en krämigare konsistens. Jag gjorde den här soppan för flera veckor sedan medan det fortfarande var kallt och snön låg kvar på marken, men jag tycker det kan vara gott med en varm soppa lite när som helst på året
Därför blev jag så glad när jag provade det här receptet. Jag älskar att äta bröd och jag har märkt att jag mår som allra bäst när jag äter glutenfritt bröd så det blir en hel del bakande här hemma
Fördela blåbären på pajdegen och strö över blåbär och socker. Blåbär är ett av mina favoritbär och blåbärspaj är något av det godaste som finns tycker jag
Funkar lika bra till tex frukosten med smör eller färskost och toppat med något gott och mättande pålägg som ägg, skinka, avokado, till mellanmål med mättande pålägg eller varför inte jordnötssmör och bananskivor, smulat över lunchsalladen för extra crunch, på ostbrickan eller som snacks istället för chips
Degen är kladdig och går inte att bearbeta för hand, utan ska bara läggas i formen. Gojibär - som för bara något år sedan var svårt att få tag på utom i specialaffärer - hittar du numera överallt, både i vanliga livsmedelsbutiker, men också i alla hälsokostbutiker
Mixa ihop pajdegen och tryck ut den i en lätt smord, låg och vid pajform. Pajskalet är förstås som alltid hos mig glutenfritt, men du kan självklart använda din vanliga pajdeg om du inte har glutenbekymmer
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.