Lägg på bakplåtsklädda plåtar och nagga dem med gaffel. Ca 22 stycken½ liter mjölk2 ägg1 paket jäst100 g margarin4 krm salt2 tsk malen kardemumma1½ dl strösockerca 18 dl vetemjölPensla med vatten före och efter gräddningenUgnvärme 225 graderVärm mjölken och margarinet och gör vanlig bulldeg och låt den jäsa i 30 minuter. Tag upp degen och dela i 60 grams bitar och kavla ut dem till tekakor
Nagga tekakornamed en gaffel. Gjorde jättegoda tekakor till tösen igår, pojkarna tycke t. Lös upp jästen i rumstempererad rismjölk och blanda detta med ovanstående "smet"
Smula jästen i en bunke och lös upp den med vatten och olja. Lägg dom på en plåt med bakplåtspapper. Rulla degen till 12 st runda tekakor. Nagga med gaffel och låt jäsa i 40 minuter. Pensla med uppvispat ägg och grädda i mitten av ugnen i ca 8 minuter
Här kommer ett recept på riktigt saftiga och goda tekakor som ni måste testa att baka i helgen. Tekakorna bakade jag på en bas av gröt och det är det som gör dem så saftiga
Jo men jag är uppe med tuppen men ska faktiskt försöka sova en liten stund till. Innan det så ville jag bara tipsa dig om mina goda tekakor, ja ifall du nu var sugen på lite färskt bröd till frukost
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.