Ingredienser Portioner. 4 600 g falukorv 2 gula lökar 900 g potatis 1 msk smör eller margarin 2 lagerblad 5 dl hönsbuljong (vatten och buljong eller fond) 1 lättöl (à 33 cl) salt och peppar 2 msk persilja Senapscrème fraiche 2 dl lätt crème fraiche 2 msk dijonsenap Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Deg25 g jäst [0,5 paket] 350 g mjölk, kall [3,5 dl] 55 g ägg [1] 700 g vetemjöl [11,5 dl] 5-15 g kardemummakärnor, stött [0,5-1 msk] 120 g strösocker [1,3 dl] 110 g smör, rumsvarmt 5 g salt [1 tsk]
Deg25 g jäst [0,5 paket] 350 g mjölk, kall [3,5 dl] 55 g ägg [1] 700 g vetemjöl [11,5 dl] 5-15 g kardemummakärnor, stött [0,5-1 msk] 120 g strösocker [1,3 dl] 110 g smör, rumsvarmt 5 g salt [1 tsk]
Smula jästen i en bunke, lös den i lite vatten. Tillsätt resten av vattnet, salt,. farinsocker,dinkelmjöl och det mesta av vetemjölet (spara Ca 1 dl tilll
Mal den oskalade mandeln eller kör den i matberedare. Tillsätt 2 dl florsocker, kanel, syltade apelsinskal och äggvita och arbeta den för hand till en mandelmassa
Häll upp Tropical teaser i glas och garnera med ananas. Blanda rom, kokosmjölk, ananasjuice, grädde, muscovadoråsocker och istärningar i en shaker eller mixer och skaka/mixa
Om du har en burk krossad ananas hemma kan du tillsammans med crème fraiche göra denna goda paj. Lyxvarianten är att lägga bitar av färsk ananas på pajen vid serveringen
Ska man äta glass som en tysk ska man äta den dränkt i grädde och likör, serverad i ett högt glas. Den här ananasglassen passar utmärkt att serveras à la Deutschland
Botten. Sätt ugn på 175 grader. Smält smöret i en bunke eller kastrull. Krossa Digestivekexen i en påse eller bunke och tillsätt till smöret samt till en grynig blandning
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.