Teas jultårta
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Chokladrulltårta165 g ägg [3] 120 g strösocker [3] 15 g vaniljsocker [2 msk] 100 g vetemjöl [1,5 dl 2 tsk] 1 tsk bakpulver 20 g kakao [0,5 dl] 50 g mjölk (0,5 dl) [0,5 dl] strösocker (till efter gräddning)
  • Mjuk chokladbotten120 g vetemjöl [2 dl] 150 g strösocker [1,66 dl] 40 g kakao [1 dl] 3 g bikarbonat [0,5 tsk] 5 g bakpulver [0,5 tsk] 5 g vaniljsocker [1 tsk] 2 g salt [0,5 tsk] 55 g ägg, rumstempererade [1] 100 g mjölk, rumstempererad [1 dl] 60 g olja [0,66 dl] 115 g kaffe, varmt [1 dl 1 msk]
  • Hasselnötsgianduja15 g vatten [1 msk] 90 g strösocker [1 dl] 150 g hasselnötter, rostade [3 dl] 110 g choklad (ljus) 1 g flingsalt 40 g matolja
  • Körsbärspannacotta200 g körsbär, frysta (eller valfria bär) 200 g vispgrädde [1 dl] 4 msk strösocker 2 gelatinblad, blötlagt i allt vatten
  • Yoghurtmousse2 gelatinblad 300 g vispgrädde 150 g turkisk yoghurt 20 g florsocker 2 tsk vaniljsocker
  • Mörk chokladmousse3 g gelatinblad [1] 200 g vispgrädde [2 dl] 100 g vispgrädde [1 dl] 100 g mörk choklad 80 g äggula [4] 40 g vatten 60 g strösocker

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.