a 10 minuter. Häll mjölet i en bunke och för en grop i mitten. Häll i salt, strösocker och olja. Knåda fram en jämn deg genom att tillsätta vatten lite i taget
Baka i förvärmd ugn 200 grader i ca 10 min. Häll mjölet i en bunke och gör en grop i mitten. I gropen häller du salt socker och olja och knådar till en jämn deg genom att lite i sänder tillsätta vatten
Lahmacun är en turkisk favoritpizza med kryddig köttfärsfyllning. Jag testade att göra en twist på den klassiska lahmacun, jag skippade köttet och fyllde dem istället med en smakrik grönsaksblandning
För 4-6 stycken små, typ en middagsportion. 1 dl tomatpuré (tips är att köpa en burk)1 liten hackad gullök1 pressad vitlöksklyfta100 g sojafärs (använd ögonmåttet)2 knippen hackad persilja1 liten tomatEnligt ordningen ovan ska allt fräsas i olivolja. ) på 4-6 små tortillabröd. | 4-6 stycken små, typ en middagsportion. 100 g sojafärs. 4-6 små tortillabröd
8-9 vetemjöl. Knåda minst 10 minuter till en smidig deg. Dela degen i ca 15-16 små bollar och låt vila 5-10 minuter under bakduk. Fördela rikligt med fyllning på varje och grädda längst ner i ugnen ca 10 minuter. 8-9 vetemjöl
Turkisk pizza ”Lahmacun” – det är inte som vilken pizza som helst inte. 10-15 basilikablad. 10-15 myntablad. 0,5 citronsaft (eller 1-1,5 kryddmått citronsyra). Grädda längst ner i ugnen på 250 grader i cirka 8-10 minuter. 1-2 vitlöksklyftor. 1-2 msk majonnäs. 25 g jäst1 msk socker2 dl ljummet vatten5 msk olja½ tsk saltca 5-6 dl vetemjölSå här gör du. Detta är inlägg #39 i initiativet #blogg100 som går ut på att skriva ett blogginlägg om dagen med start den 17 maj 2015. 10-15 basilikablad 10-15 myntablad 1 tsk paprikapulver. 0,5 citronsaft (eller 1-1,5 kryddmått citronsyra). 1-2 vitlöksklyftor 2 dl gräddfil. 1-2 msk majonnäs
1 orta boy beyaz lahana. 200 gram kıyma1 su bardağı pirinç2 yemek kaşığı salça1/2 (yarım) çay bardağı zeytinyağı2 orta boy soğan1 sarımsak1 yemek kaşığı tuz (Salçanıza göre ayarlayın)1 yemek kaşığı kuru nane1 çay kaşığı karabiber1 çay kaşığı fesleğen1 çay kaşığı yeni bahar
1,5 su bardağı ılık su1 yemek kaşığı instant kuru maya1 yemek kaşığı toz şeker1 çimdik tuz1,5 yemek kaşığı sıvı yağ2 tepeli dolusu yemek kaşığı mısır nişastası2 su bardağı un1 çay kaşığı vanilin1 çay kaşığı kabartma tozu
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.