200 gram
kıyma1 su bardağı pirinç2 yemek kaşığı salça1/2 (yarım) çay bardağı zeytinyağı2 orta boy soğan1 sarımsak1 yemek kaşığı tuz (Salçanıza göre ayarlayın)1 yemek kaşığı kuru nane1 çay kaşığı karabiber1 çay kaşığı fesleğen1 çay kaşığı yeni bahar
2 yemek
kaşığı tereyağı2 yemek kaşığı salça1 litre sıcak su
När E var sjuk i början av veckan var mamma här och hjälpte till. Vi fyllde kåldolmar tillsammans. Ni känner väl till historien om hur den kom till Sverige
När E var sjuk i början av veckan var mamma här och hjälpte till. Vi fyllde kåldolmar tillsammans. Ni känner väl till historien om hur den kom till Sverige
Efter att för ett år sedan ha lärt mig göra Sütlac har det blivit en stående favorit här hemma. Emin älskar det och går runt och frågar när jag ska göra det igen
En enkel men ack så god fiskrätt som ingen kan misslyckas med. Lax i ugn ( 4 port )1 purjolök4 laxfiléer3 dl grädde3 dl crem fraiche1 - 2 msk fiskkryddasalt
Den turkiska dolmen fast med vindruvsblad, kallas Sarma. Jag smakade Sarma första gången av min svärmor och det är en av rätterna jag alltid önskar innan vi reser ner
En av mina turkiska favoritmaträtter är Sarma, eller vinbladsdolmar som det heter på svenska. Jag har inte lagat det själv någon gång och jag vet inte heller hur man gör
Här hittar du ett turkiskt recept på rätten, fırında karides güveç. Snabbmat från frysdisken. Jag har hittat en mycket god och lättlagad räkgryta i frysdisken i de större matbutikerna här i Alanya
Dolma, eller Sarma som de också kallas, tillagades redan i antikens Grekland och ordet dolma betyder kort och gott fylld, vare sig det är paprikor, salladsblad eller vinblad
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.