Gör så här
Lös upp jäst i ljummen mjölk och vatten. Tillsätt salt, olja och mjöl. Baka ihop till en deg. Jäs i ca. 30 min.
Under tiden kan du göra fyllningen. Stek purén i olja. Tillsätt lök och bryn tills den får färg. Rör sist i färs och kryddor och blanda ihop.
Dela upp degen i runda bollar. Kavla ut dem till runda tunna pizzor och fyll med fyllningen. Var noga att stryka med tomatsåsen på kanterna så att de inte bränns i ugnen sedan. Grädda i ugnen på 275 grader i ca 5-6 min. Ta ut dem så fort de fått lite färg.
Turkiskpizza ”Lahmacun” – det är inte som vilken pizza som helst inte. Jag tycker det är en slags blandning mellan langos och vanlig pizza med köttfärs
Strö lite hackad tomat, paprika och persiljahögst upp på köttfärsfyllningen på varje pizza. Ljumma vattnet till handvarmt (inte över 37°) och lös upp jästen ivattnet
I fredags blev det sedvanlig fredagspizza. men emellanåt blir det alltså fredagspizza. Maken gjorde en kanondeg som blev perfekta pizzabottnar, men jag testade också något nytt, pizzabotten utan mjöl
Inlägget Turkisk gryta tillagad i ugn dök först upp på ZEINAS KITCHEN. 4 st tomater 2 st gula lökar 6 st vitlöksklyftor 1 aubergine 1 röd paprika 3 st siviri (turkisk paprika, kan bytas ut mot 1 grön paprika) 4-5 st potatisar 2-3 st morötter 1-2 st färska chili (kan uteslutas) Gör såhär
Koka kycklingen med lök, morot, lagerblad, pepparkorn, buljongtärningarna och vitlöksklyftorna i ca 45-50 minuter eller tills kycklingen börjar falla isär
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.