Pain auChocolat är ett favoritbakverk som härstammar från Franrike. Det är väldigt enkelt att göra och det har inte riktigt blivit populärt att baka pain auchocolat än i Sverige men förhoppningsvis så hittar fler den gömda skatten i att kunna baka det här goda bakverket oftare
Han valde den franska klassikern tarteau citron och jag axlade utmaningen. Rulla degen över kaveln och skjut in tarte-formen (med räfflade sidor och lös botten) under till och drapera degen över formen (den behövs inte smöras)
250 g färsk smördeg, på rulle 100 g nutella 75 g mörk choklad (av bra kvalitet) 100 g mandelmassa 1 apelsin, rivet skal 1 ägg (ekologiskt) mandelspån, att strö över innan gräddning florsocker, att pudra ovanpå bröden vid servering
Himmelsk god och delikat choklad fondantIngredienser till 4 mindre porslinsformar. 100 gr god mörk choklad100 gr mjölkfritt margarin100 gr socker2 ägg + 2 äggulor100 gr maizenalite saltlite äkta vaniljpulverTill formarna
Fondant auChocolat 8 personer200 g 70 procentig mörk choklad1 msk starkt- eller espressokaffe200 g smör2,25 dl socker5 ägg1 rågad msk mjölSmörj och mjöla en springform
En syrligt god och kladdig citronpaj med sälta som på franska heter Tarteau Citron. Citrus i bakverk är något av en favorit hos mig och denna gjorde jag i små portionsformar, men det går precis lika bra i en vanlig pajform
Det finns många verisoner av den klassika "tarteau citron". Hos David Lebovitz läste jag för några dagar sedan om ett för mig helt nytt sätt att tillaga pajdeg på, som han lärt av Paule Caillat - det var jag tvungen att testa
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.