Tårt-tårta i all ära men ibland är det bra mycket godare med en mousse-variant. Men ibland är det skönt att bryta av denna dekadens med en lite elegantare och lyxigare mossetårta
Lägg laxen i en ugnsform. Blanda färskost ,grädde och äggulan till en sås. Häll såsen över laxen och ställ in i ugnen, 200 C, ca 20 min. 4 laxfiléer. 1 äggula. ca 1½ - 2 dl handskalade räkor på burk (alt skala egna
Et voilà. - 50 gr smör- 1 dl råsocker- 1 dl mörk sirap- 3 kanelstänger- 2 tsk malen kanel- 5 frysta smördegsplattorHur gör man. 1) Skala äpplen och skär dem i snygga klyftor. 5) Under tiden kan du nypa ihop smördegsplattorna till en större platta som kan täcka järnet. 7) Ta ut kakan med en grytlapp och låt den sitta på handtaget (så du inte bränner handflatan som jag gjort en gång). 8) Ta ett fat som hela kakan ska ligga på. 9) Servera direkt med vaniljglass. 5 frysta smördegsplattor
Min bortskämda, gourmet son tycker egentligen inte om min hemmagjorda glass…. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur den (använder du inte vaniljstång, kan du hoppa över att värma upp grädden och direkt börja med att vispa äggulorna)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.