Låt gurkan rinna avoch toppa biffen med gurka, blandad med gräslök och rödlök. Skär resten i små tärningar, blanda med citronsaft, vinäger, strösocker och salt och låt stå en stund
Låt gurkan rinna avoch toppa biffen med gurka, blandad med gräslök och rödlök. Skär resten i små tärningar, blanda med citronsaft, vinäger, strösocker och salt och låt stå en stund
För ett tag sedan fick vi leverans av Brobergs fisk med fiskar jag aldrig tillagat bl a ryggfilé av Långa och Marulk så gissa hur sugen jag då var på fisk
Smaka avmed salt och peppar. Avslutamed att röra ner räkorna samt finstrimlad salladslök. Krossa dillfrö ochfänkålsfrö i en mortel och tillsätt tillsammans med lagerbladen
Smaka avmed salt, häll upp i djupa tallrikar, och garnera medfänkålsvippor. Tursamt nog hann grytan precis bli klar innan det blev strömavbrottoch middagen fick intas i mysigt stearinljussken
Mortla kryddorna och häll ner dem tillsammans med lite av mjölet och bakpullvret i en skål, Häll sedan ner de i degvätskan under omrörning, på låg hastighet knådar du nu degen medan du häller ner resten av mjölet och varvar emellanåt med vatten och grötblandningen
Servera med vildris och någon kvist av en vacker och passande ört. Mitt under själva plockningen finns det alltid tid att ta fram och karva lite av den där tryffelsalamin
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.