Skala och riv sötpotatisarna. Blanda ner ägg och fiberhusk. Salta och peppra efter smak. Servera de nystekta rårakorna med en klick crème fraiche, rom, hackad rödlök, en citronskiva och en dillvippa
Som ett lyckligt sammanträffande så bestämde sej faktiskt sommarvärmen och solen att göra fru M sällskap redan idag, troll har tur - eller hur är det nu man säger
Värm grädden i kastrull, dra kastrullen från värmen och rör ner vit choklad i mindre bitar. Det var desserten jag bjöd på i veckan då jag hade middag hos mig
Zucchinicarpaccio med parmesan, mynta och kapris. Ca 20-25 st. Ca 20-25 st. Den här soppan går utmärkt att servera med räkor istället för pilgrimsmusslor för folk som har svårt för musslorna eller helt utan skaldjur för vegetarianer
Blanda mjöl, havregryn bakpulver, socker och salt i en bunke. Skär smöret i bitar och blanda ner det. Blanda ner havredryck eller mjölk och rör ihop till en deg, sluta när du kan kan forma till en deg
Koka upp grädde, mjölk, vaniljstång och socker. Tag ut och låt vila några timmar före servering. Strö över ett tunt lager råsocker och bränn av med brännare eller under grillelementet i ugnen (full effekt) tills sockret är karamelliserat
Koka socker, citronsaft och vatten till en gyllene karamell, som ryker lätt. Snitta vaniljstången på längden med en vass kniv och skrapa ur de svarta fröna
Receptet på pizzadeg och tomatsås är hämtat från den fina bloggen Remsans bistro, som i sin tur har hämtat receptet från Pain de Martin (surdegsbrödens okrönte mästare
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.