Det har blivit dags för de sista veckofinalisterna i Tapas-SM. Den rätt som vinner denna den fjärde och sista veckofinalen ska tävla mot de tidigare tre veckovinnarna om vilken rätt som passar bäst till vinet
Ikväll blev det bland annat dessa små svenska tapas och de var så goda. Smaka av med peppar. Stek brödet i en stekpanna med smör på båda sidorna tills det blir gyllenbrunt
Varm brietårta med rostade nötter och flytande honung passade väldigt bra till vår tapasbuffé. Ställ in i ugnen ca 10 minuter. Häll över 1 dl kall mjölk och smula över 80 g mögelost. Sätt ugnen på 225 grader och gratinera ca 10 minuter eller tills osten har smällt och fått lite färg. 10 minuter eller tills osten har smällt och fått lite färg
Jag fullkomligt älskar idén med de små rätterna. Den första av sidor som tar upp allt om tapas och hela kulturen omkring, lite historia och olika varianter av tapas beroende på region
När allt är väl blandat smaka av såsen. Tapas stod på menyn för tjejkvällen i fredags och tillsammans fick vi ihop ett härligt bord med massor av läckerheter
Det var supergott och det bästa som finns är att sitta och småplocka och dippa och doppa. Hade vinprovning med vininnorna hos mig förra torsdagen, eftersom vi snart ska åka till Barcelona så tyckte jag att det passade bra med Spanska Tapas tyckte det passade bra efterso vi åker till Barcelona nu i Oktober
Jag lade skinkskivorna i små högar på fatet och rev osten över och till skillnad mot vad bilden visar gröpte jag ur passionsfrukterna före servering, men det kan ni göra som ni själva vill
Det är ju enkla små rätter med bara att fåtal ingredienser där varje råvara får stå för sig själv. Och jo – jag har ett annat inlägg med lakto-ovo vegetariska tapas som jag skrev för några år sedan
Lyckades överraska maken m hjälp av Coops Deli (som för övrigt är en ny favvo) och tillsammans m en flarra Moet så fick vi en betydligt smarrigare middag än dem ursprungligt tänkta köttbullarna
I lördags fixade vi ett slags tapas till middag och mello-tittandet. tapas -. Februari 15, 201615. Ugn på 175 grader. mjöl (1 dl / jag använde Teffmjöl). Hetta upp vatten (2 dl) och olja (1 msk / jag använde kokosolja). Blanda ihop allt och låt stå 10 minuter. mjöl (1 dl / jag använde Teffmjöl)
Igår kväll så var Elin & Rickard här på tapas kväll eller vad jag ska kalla det, vi ville testa lite nya saker som kokta kronärtskockor som vi åt parmesansmör till
Idag blir det tapasfestival för hela slanten här i el cocina Mårtensson, vi bjuder på sex olika sorters spanska smårätter som vi själva satte i oss för ett par helger sedan
Det är ju enkla små rätter med bara att fåtal ingredienser där varje råvara får stå för sig själv. Och jo – jag har ett annat inlägg med lakto-ovo vegetariska tapas som jag skrev för några år sedan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.