Krydda och förstek filéerna så de får fin färg. Börja med att göra potatismoset. Smöra en form och lägg i filéerna, spritsa ut potatismoset runt fisken
Häll vatten, ris och salt i en kastrull med lock. Servera maträtten gärna ihop med varma grönsaker. Häll marinaden över kycklingen, förslut påsen och låt kycklingen dra med marinaden i cirka 60 minuter i kylen. När vattnet har kokat upp vrids värmen ner så att riset får småkoka i ca 20 minuter
Servera medris och grillad grönsaker och såsen till blir Tsatsiki,. Blanda ingredienserna i marinaden väl och marinera kycklingen i minst två timmar i burk med lock i kylskåp
Tag med en slev och stick i riset så såsen blandas medriset lite grand. Slå i de skivade shampinjonerna och låt dem brynas med i grytan några minuter
Gnid in filéernamed grillkrydda. Sätt i en stektermometer i tjockaste delen på filén. Låt köttet vila en stund efter du tagit ut det ur ugnen, skär sedan upp filéerna i skivor och lägg upp dem snyggt på ett uppläggningsfat
Vispa äggvitorna med sockret och ättikan till ett hårt skum. Jag bakade en dubbel sats av denna risekrispies tårta när vi hade vänner på besök och då blir det en hel plåt
Stekt rismed kyckling är en av mina favoriträtter. Häll på soja, sesamolja, fisksås, hoisinsås, salt och peppar och låt puttra en stund tillsammans med grönsakerna
Koka risetmed lök och buljongtärning. Servera med en blandad sallad. Valnötsris. Stek kycklingen (med marinaden) i ugnen i 225° i 20-25 min tills köttet är väl genomstekt. 2 kycklingfiléer. 12 msk ris + vattenmängd enl förpackning
En gratäng med allt i ett är alltid uppskattat. Ugnsbakad falukorv är gott i alla de former, här har jag dock ris i botten på formen och korvskivorna är stekta
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.