Värm lite smör med olja, stek grönsakerna tills löken är genomskinlig. Lägg i köttfärsenoch låt den steka med, sära på köttetmed en gaffel eller sked så det blir smulor, lägg i lagerbladen
Jag gjorde också garlic butter alltså vitlöcksmör så det gör man om man tar sitt smör och tar vitlökoch har vitlöks press och pressar ner i smöret i en skål och blandar runt sen är det klart
(jag var hungrig och orkade inte vänta så jag bräserade inte alls, gör inte så, rullader ska vara möra,saftiga och dom ska gotta in sig såsen)Ta försiktigt upp rulladerna och lägg dom åt sidan medan du reder av såsen med maizena redningen
4 1 gul lök 2 vitlöksklyftor ca 600 g strimlad kycklinglårfilé 2 msk olja 1/2 tsk kanel 1/2 tsk spiskummin salt och peppar 400 g konserverade hela tomater 5 dl kycklingbuljong (vatten och tärning eller fond) ca 500 g sötpotatis 1 citron 1/2 kruka persilja salt och peppar 4 port couscous eller annat gryn 1 grönsaksbuljongtärning eller motsvarande mängd fond 2 dl matyoghurt Lägg till i inköpslistan
Min favoriträtt är köttmed sås och potatis. Och den bästa restaurangen är nog hemma, ändå, när Olof slår på stort och fjäskar med oxfilé, kantarellsås och potatis, och serverar finrött till det
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.