Ofta tröttnar man dessutom på julmat efter helgen och vill ha något annat, nytt och fräscht. Dagens middag bestod av denna restpytt med rester av prinskorv, revbensspjäll och brysselkål tillsammans med potatis, morötter och rödlök
Stek små plättar i smör på båda sidor tills de är fasta och har fått fin färg. Är du som jag så kokar du säkert också alldeles för mycket risgrynsgröt till jul… Men vet du att man kan steka jättegoda plättar av överbliven risgröt
Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg – eller kör alltsammans i matberedare. Ost- och skinkpaj – quiche – är både gott och festligt, så varför inte göra en på julens rester
Att bo i stuga på skidsemestern är ju supermysigt, men det kan vara lite vanskligt att veta vad man ska laga för mat som går snabbt, är mättande och inte kräver för många ingredienser som måste släpas upp i bil och riskerar att bli dåliga
En härligt grön sallad som verkligen är grön, på alla sätt Rätten är lite halvt Raw men i alla fall Vegan och man kan bara byta ut bönorna och ärtorna mot råa varianter om man vill
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.