Krydda fiskfiléerna runtom medsalt, peppar och lite pressad citron. Lägg fisken på en tallrik eller ugnsfat som på bilden nedan och klicka ut ajvar i mellanrummen
Gremolata, en italienskblandning av persilja, citron och vitlök, är så underbart gott. Salta. Här är det dels medtomatsås, stekt zucchini och kamutvete som den ena bildenvisar och dels med ugnsrostad sötpotatis
Häll upp den färdigatomatsåseni en vid gryta och häll på nästan en halv burk vatten. Ibland måste det bara gå fort, helst så snabbt att maten står på bordet innanallaskriker – av lågt blodsocker eller för att de ska iväg på bio eller aktiviteter eller träning eller möten…
servera med nykokt pasta och fisken. Häll på vetemjöl på torskbitarna och vänd runt så att det täcker. God knaprigfiskmed en slät tomatsås och nykokt pasta4 personer400 gr fiskfilé jag använde torsk1 dl riven ost1 dl mannagryn2 ägg1 dl vetemjölolja och smörsalt och pepparTomatsås1 brk krossade tomater2 sardellfileér1 gullök1 morot1/2 brk vattensalt och pepparsmörDela torskeni rätt små bitar, salta och peppra och lägg på en tallrik. Blanda mannagryn och ost i en djup tallrik, blanda ägget med 2 msk vatten också i en djup tallrik. Sätt på en stekpanna med olja blandat med smör (skall vara ca 1 cm) låt den bli varm, när den är varm så lägg ifisken som du först vänt i ägget och sen imannagrynsblandningen stek de tills de är bruna lägg upp på hushållspapper. När alla är klara så stoppa i de i ugnen på 160 grader i 5 minuter. TomatsåsenHacka löken och fräs den mjuk ilite smör, när den börjar bli mjuk så tillsätt sardellerna och fräs med, skala och skiva moroten under tiden, häll i tomaterna och moroten samt lite vatten låt det hela puttra i 10 minutersalta och peppra, mixa den med en mixerstav så att den blir slät. 400 gr fiskfilé jag använde torsk. 1 dl vetemjölolja och smörsalt och peppar. 1/2 brk vattensalt och pepparsmör
Ett tips på en riktigt god och lättlagad vardagsmiddag har jag iallafall åt er. salt, peppar. Följer man inte vv kan man med fördel ta vanlig creme fraiche
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.