Jag har förberett tårtdekorationen, gjort Cake Pops och poppat julmusik. Till den här tiden brukar jag göra saffransbiscotti, men i år gjorde jag, inspirerad av Magdalena, biscotti med lingon och vit choklad
Jag smälte mörk choklad och använde ca hälften av den till att pensla på marängbottnarna vilket helt klart gjorde dem extra goda och resten spritsade jag på fri hand stjärnor av på bakplåtspapper som när de stelnat fick agera tårtdekoration
Utstickare i all ära, men det roligaste med tårtdekoration är ändå att modellera på fri hand. Många har frågat mig hur jag gör, vilket är väldigt svårt att svara på
* en halv påse vardera, öppnade alltså, av vinjäst, jästnärsalt och pectolase som legat sedan förra gången vi gjorde vin, typ ett och ett halvt år sedan* en oöppnad förpackning marsipan i tre olika färger, sista förbrukningsdag september 2004* silverkulor, såna man använder för tårtdekorationer och sånt alltså, sista förbrukningsdag januari 1998Efter dagens rensning och de senaste månadernas ansträngningar att inte köpa mer än vad vi faktiskt behöver börjar skafferiet se mindre ut som ett katastrofområde och mer som ett skåp för förvaring av matvaror, tro det eller ej
Jag är verkligen ingen expert på tårtor och tårtdekorationer, men den här gången är jag riktigt nöjd över att ha lyckats göra en tårta med ett slätt och fint marsipanlock, utan veck och bubblor
Fördelen med att baka och fota mycket kakor och tårtor är att det nästan alltid blir tårtdekorationer i form av färska bär över, som man kan äta till frukost dagen efter
Sedan kan jag tycka att det finns ett litet dilemma när det kommer till tårtdekorationer och smak. Härlig födelsedagstårta garnerad med marängkräm och sockrade hallon
Två väldigt nöjda dekoratörer med årets upplaga av tårtdekorationen. idag från vårt midsommarfirande. Vi kör på med bilderna helt i kronologisk ordning och börjar därför med "innan-maten drinken", en giftgrön variant på piggelindrinken
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.