Bästa är på medelhastighet en lite längre stund. No matter what kind of cake I make I always, always use the "three equal" -recipe because it is a recipe that always give me high and delicious cake bases that can be varied endlessly in taste
Chokladen kan man byta ut mot vilken sort som helst, jag hade mörk choklad var dock tvungen att pudra lite florsocker över, detta fungerar utmärkt med vit choklad eller mjölk choklad
Blanda mjölk eller yogurt med vanilj och mandel extrakt. Ha i smeten i din form och grädda 25-35min (för 2 kakformar), 36-45min för en plåt eller 18-20min för cupcakes
Vi brukar äta lite gott och bara ta det lugnt hemma precis som en vanlig fredagskväll med andra ord. Valentines Day tomorrow and we are going to enjoy this lovely Valentines SpongeCake
Smält smöret och rör i mjölken, blanda det med äggsmeten. //This spongecake pastry is really good and I love how the acid from the raspberries breaks off from the dark chocolateganache and vanilla spongecake
"VADÅ PIFFA", ylade hon desperat medan hon googlade "enkel att baka kaka". Is she really going to bake a simple spongecake, I'm sure somebody out there is thinking
And of course, for the advent season, the cakes served are usually traditional Swedish Christmas cakes, like gingerbread, saffron buns and a gingerbread spongecake that is very popular
Orange spongecakeVetemjöl special 100 gram. Gör såhär* Varm ung till 170 grader* Smälta smör med orange essens låt de svalna* Blanda mjöl bakpulver och sila 2 gången. * I stora skål, blanda alla ingrediens (salt, socker, ägg, mjölk, apelsinjuice och mjöl ) med elvisp i låg speed 1 minuter sen byter till högt speed 12 minuter tills smeten är mycket fluffig medan vispa måste skrapa på sidan av skålen också och sänka till låg speed igen* Medan vispa smet häll i smälta smör 1 msk i taget till slut och fortsätta vispa i 2 minuter sen byter till högt speed och vispa 20 second* skrapa på kanten av skålen och vänd ihop smeten och häll smeten i bakform som har bak papper inne. 120 gpotatismjöl 25 gsmör 20 g- dela lite Apelsinjuice och blanda med potatismjöl- koka Apelsinjuice, strösocker låt de puttra 1 minuter och häll ipotatismjöl blandningen och kokade en liten ston till såsen blev tjocknat. Spritsa alla tre tårtbottnen med apelsin såsGarnering med clementin i sirap och mörk choklad**Recept hämtade jag från Baked by PonGสูตรสปันจ์ส้ม แป้งเค้ก 100 กรัมน้ำตาลป่น 80 กรัมน้ำ 40 กรัมนมข้นจืด 40 กรัมเนยสด 80 กรัมเกลือ 1/4 ช้อนชาผงฟู 1 ช้อนชาเอสพี 10 กรัมกลิ่นส้ม 1/2 ช้อนชาไข่ไก่เอบร์ 0 3 ฟองวิธีทำวอร์มเตาอบไฟบน-ล่าง 175 องศา เตรียมพิมพ์ขนาด 8 นิ้วครึ่ง 1 พิมพ์ ปูกระดาษไข ไม่ต้องทาไขมัน1
Hela kakbollen ska täckas med choklad, så du kan behöva en sked eller dyl. Om man som jag jobbar sakta kan det vara bra att ta ut några bollar i taget ur kylen, så att de inte hinner bli rumstempererade och kletiga, för då är de svårare att arbeta med
Cake pop pinnar (går även med grillpinnar). Jag är medveten om att själva kakan egentligen ska vara på toppen av pinnen, men jag anser att den är snyggare och så mycket lättare att presentera med kakan i botten på pinnen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.