Har provat många olikarecept och även bytt ut en del mot potatismjöl som sägs göra tårtbotten ännu fluffigare men detta recept är enligt mig det bästa, använder alltid detta recept när jag gör vanlig tårtbotten
Botten på " tre lika delar". Jag tar fram tre lika stora glas. Jag använde 8 mindre ägg i det ena glaset, mätte upp lika mycket socker i det andra glaset (Lika högt som äggen ) och. I de tredje glaset mätte jag upp lika delar mjöl, potatismjöl, kakao, plus 2 tsk bakpulver. Använder du stor form 24 cm sätt då i 8 stora ägg och 3 tsk bakpulver. Alltså 1/3 mjöl, 1/3 potatismjöl, 1/3 kakao och 2 tsk bakpulver. 3 tsk bakpulver. 1/3 mjöl. 1/3 potatismjöl. 1/3 kakao
Mät sedan upp lika mycket socker i det andra glaset. Vilket är ert favoritrecept på tårtbotten. Innehållet är det samma som vanlig tårtbotten, bara ett betydligt enklare och roligare sätt att göra det på, du behöver ägg, socker, mjöl och bakpulver
Den bästa tårtbotten bakas enligt principen ”lika delar”. Det är också det bästa sättet för att på ett enkelt sätt anpassa storleken på tårtbotten till så många bitar man vill ha
Det här receptet är mycket krångligare och mer moment men det är det värt. I går prövade jag ett annat tårtbottenrecept,annars brukar jag köra 3lika delar. När man kör 3lika delar så blir det alltid torrt på toppen,men med detta så var de så mjukt. Dessa tårtbotten är definitivt mer stabila än 3lika delar och mycket godare smak. 3ägg. 3dl vetemjöl(180g). 3 1/2dl strösocker(315g). 3. 3ägg. 3dl vetemjöl(180g). 3 1/2dl strösocker(315g)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.