Denna gången testade jag något nytt med skaldjur. Smaka av med salt, svartpeppar och finhackad dill. Hetta upp en panna med olivolja, stek vitlöken och chili en stund och lägg sedan ner de råa räkorna
1400 g räkor med skalSätt ugnen på 225°. 1Om stora torskfiléer – dela dem i portionsbitar eller rulla ihop dem. 1När gratängen är klar i ugnen, toppa med skalade räkor. 1Servera gärna tillsammans med kokt potatis
Börja med svampen. Under tiden som såsen puttrar ihop, koka upp rikligt med saltat pastavatten. Häll av pastan och och vänd runt i såsen tillsammans med finhackad persilja
Pensling110 g ägg, uppvispade med lite vatten [2] 50 g pärlsocker. Deg25 g jäst [0,5 paket] 350 g mjölk, kall [3,5 dl] 55 g ägg [1] 700 g vetemjöl [11,5 dl] 5-15 g kardemummakärnor, stött [0,5-1 msk] 120 g strösocker [1,3 dl] 110 g smör, rumsvarmt 5 g salt [1 tsk]
Det blir precis som jag vill ha det – naturligt, fräscht med lite glans och lite glittereffekt. Det ger läpparna precis lagom med glans och det sitter riktigt bra
I samarbete med Rubin förlag ordnar mat. en tävling där du som läsare nu har chans att vinna ett exemplar av dessa fina böcker (se recension nedan), ”Adrians skafferi-familjens kokbok” eller ”Adrians skafferi-familjens bakbok”
Skriv en kommentar till det här inlägget där du berättar vilken kaka du förknippar mest med julen. Därefter drar jag en vinnare som får boken skickad till sig innan jul
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.