Börja med svampen. Under tiden som såsen puttrar ihop, koka upp rikligt med saltat pastavatten. Häll av pastan och och vänd runt i såsen tillsammans med finhackad persilja
Pensling110 g ägg, uppvispade med lite vatten [2] 50 g pärlsocker. Deg25 g jäst [0,5 paket] 350 g mjölk, kall [3,5 dl] 55 g ägg [1] 700 g vetemjöl [11,5 dl] 5-15 g kardemummakärnor, stött [0,5-1 msk] 120 g strösocker [1,3 dl] 110 g smör, rumsvarmt 5 g salt [1 tsk]
Ha ner hälften av innehållet från en burk majs i en mixer och kör till en puré. Servera med de olika tillbehören nedan samt korvbröd, senap och ketchup eller tomatpuré
I början tyckte vi det var jättekul att laga mat och experimentera, gjorde egna chokladpraliner med proffs-formar specialbeställda från Belgien, och gjorde eget hemgjort nästan allting
Maten kändes lyxig men var inte alls jobbig att laga. Jag blev sugen på att använda planka när jag läste senaste numret av Allt om Mat där de har med retrorätter som plankstek, räkcocktail och marängsviss
Nougatsåsen från Odense Marcipan var med i senaste Smakbox. Lyxig kladdkaka. Nougatsåsen hade jag kunnat ha med mig varje dag och trycka i mig när jag känner mig låg
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.