Det är lättast att göra med händerna. Gör en liten urgröpning i mitten med tummen eller en tesked. In med dom i ugnen ca 10 minuter, låt svalna och sen är det klart
Det bästa med syltkakor är ju just sylten. Med bakgrund av detta tycker jag att de här kakorna är väldigt finurliga, eftersom man får sylt i princip hela kakan
Engelsk mörkaka med lavendel Ugnsvärme. Engelsk mörkaka med lavendel Ugnsvärme. 5 dl socker 1 dl mandel 200 g smör 1 msk sirap Flingsalt Engelsk mörkaka med lavendel 4. Syltkakamed björnbär Sätt ugnen på 175 grader. 5 dl socker 1 dl mandel 200 g smör 1 msk sirap Flingsalt Engelsk mörkaka med lavendel 4
Den här varianten av dubbla syltkakor gör jag med en söt cream cheese-fyllning och riktigt god sylt. Man får ganska mycket deg av det här receptet, men man kan med fördel spara hälften av den i kylen (eller frysen) eller varför inte baka några andra trevliga mördegskakor av en bit av den
Detta är en klassisk syltkakamed mördeg och hallonsylt men i lite annorlunda utseende. Finns det något enklare och godare än en knaprig och söt syltkaka
Idag fyller jag år och jag säger grattis till mig själv med de här underbart goda syltkakorna. Jag lyxade till mina med lite kristyr och frystorkade hallon, blev både fint och gott
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.