Det har blivit en hel del sylt kokad under sommaren och hösten. Rensa bären om du använder färska bär. Att göra sin egen sylt med syltsocker är oerhört enkelt och den blir mycket godare än den man köper i affären
Vinbär & hallonsylt. Ta kastrullen från värmen, skumma av. Så jag plockade ur en stor bytta med sommarens röda vinbär och en mindre bytta med skogshallon
Jag vill i alla fall dela med mig av receptet till er eftersom jag tyckte det blev så bra. Man dör naturligtvis inte av att äta dem heller, det handlar ju om ganska små mängder, men har du möjlighet så leta efter så "rena" skal som möjligt
Vill du ha fler tips på vad du kan göra med dina frukter och bär kan du antingen använda sökfunktionen "Leta i bloggen" i listen till höger eller gå in under etiketten sylta och saft här i listen till vänster
Blanda äggvita, strösocker och saft av citron i en rostfri bunke. Strö över bären. Tag av marängen från värmen och vispa den med elvisp tills den har svalnat
Jag gillade smaken avtranbär och ingefära, men upplevde nog att den blev i sockersötaste laget och tror därför jag satsar på att ha i tranbären och den syltade ingefära i mitt vanliga fudgerecept nästa år om jag ska göra om den
Jag hittade faktiskt ursprungsreceptet på baksidan av den senaste Coopbroschyren. Det fanns inte riktigt ork eller tid att fixa någon tårta med massor med lager så det blev en enkel saftig kaka med mandelmassa i toppad med grädde och hallon, blåbär och jordgubbar
Även ekologiska frukter och bär behöver tvättas. Vad vet man om hur frukten och bären kommit från träd och buskar där de har växt till affären där vi köper dem
Skölj av köttet i kallt vatten och torka av det med hushållspapper. Koka upp vatten, salt, skalad och klyftad lök, skalad morot i bitar, ska-lad rotselleri i bitar, vitpeppar, lagerblad, timjan och persilja i en gryta eller tryckkokare
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.