Krama ur vattnet ur gelatinbladen och vispa ner dem i den varma kolagrädden. Gröp ur vaniljstången till den vita pannacottanoch tillsätt i en kastrull ihopa med grädden
Pannacotta går att variera med en rad olika smaker, här är en med en fräsch brytning av lime. Dela vaniljstången och skrapa ur den i en kastrull, hacka upp vaniljstången i lite större bitar och låt även dom följa med i kastrullen
Servera tillsammans frukt/bär eller varför inte äta den bara som den är. Lugnet har lagt sig, barnen sover och det är dags att koppla av i soffan framför det senaste avsnittetav Blacklist ( älskar den serien)
Pannacotta. Medsmakav vit choklad och lime. Skiva jordgubbar och blanda dem med passionsfrukt. Detta är en av de klart godaste desserterna jag ätit på länge
SEG KAFFEKOLAMED FLINGSALT. Det är tyst som i kyrkan här inne hos mig, dock så tänker jag att ni säkert är ute och julhandlar och inte riktig har tid med den här gamla bloggtackan
Hallonpannacottans grundrecept är Alexandra Zazzis, hämtat från senaste numret av Buffé, men jag bytte ut hennes svarta vinbär mot hallon vilket fungerade alldeles utmärkt
Men nu går jag som lärling på ett konditori och fick baka där för första gången och döm om min förvåning när de smakade helt underbart, de var lagom mjuka, porösa ochmed en god fyllning av jordgubbar och pistage och då bestämde jag mig för att baka Macarons hemma
Smakaavmed salt och peppar. Servera gratängen med potatis, gärna stekt eller ugnsrostad. Nu börjar semestrarna ta slut för många och allt återgår till det vanliga igen
Storebror plockade blommor till mig både på vägen till och hem från förskolan. Blir det glassar över eller om du vill göra färdigt dem och bjuda på vid senare tillfälle går det utmärkt att frysa dem igen med chokladen på
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.