Vad passar bättre på hösten än en pumpasoppa. I detta receptet har jag använt mig av Butternut. Butternutsquash är en päronformad pumpa som har ett sött orange fruktkött
SydafrikanskButternutsoppa 5-8 port. För tre år sedan skrev jag om en så god soppa med Butternut som jag fick i Sydafrika, men som jag inte har något recept till
En underbar vegetarisk soppa med milda smaker och en underton av rostad vitlök och cayennepeppar. En matig delikatess som är perfekt för att förgylla en kulen höstkväll
Rostad butternutsoppa med kokosgrädde (4-5 portioner). Hösten kommer nu med sitt mörker och sin kyla. Visserligen har vi här nere i Skåne varit förskonade och haft ett fantastiskt fint höstväder
Den här sydafrikanska linsgrytan med banan och kokos är ett bevis på att god och nyttig vegetariska mat inte behöver vara varken dyr eller krånglig att laga
Så där ja, då satte vi Ystad på kartan igår, visst var det bra. Rätt låt vann och allt det där ni vet. ) Oavsett vad man tycker om Björn så måste vi faktiskt säga att det svängde om låten och att den satte sej ganska snabbt i trallminnet
Butternutsoppa till 6 stora portioner 1 st butternut squash (ca 2 kg) 1/2 dl lönnsirap 1 gul lök 1 tsk torkad timjan 1 msk smör 2 l vatten 3 hönsbuljongtärningar 1,5 dl vitt vin 3 lagerblad 5 dl grädde Dela pumpan på hälften och gröp ur kärnorna
Såg ett recept i vår morgontidning Barometen på en brasiliansk fiskgryta - Moqueca som lät så god. Testade den på "mitt sätt", mest pga av jag inte hade alla ingredienserna i receptet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.