Häll upp den heta soppan i tallrikar och severa med en klick creme fraiche eller yoghurt och ev. Recepten hittade jag i senaste numret av Lantliv Mat & Vin, underbar tidning med massa goda recept
Rostadepumpafrön. Så jag tog fröna och rostade och pumpaköttet och gjorde en paj. Sätt ugnen på 175 grader och lägg sedan fröna på en plåt täckt med bakplåtspapper. Kasta fröna med händerna tills oljan och kryddorna är jämt fördelade och sätt in i ugnen 20-30 min beroende på hur rostade du vill ha dem
Om du vill ha en ännu hetare sås så dubbla mängden chilifrukter eller ha i cayennepeppar. På midsommarafton blev jag bjuden på en förträfflig tomatsås som vi åt tillsammans med grillad portabellosvamp, majskolvar, halloumi och sallad
Häll sedan ut pumpafröna på en plåt med bakplåtspapper. Skölj pumpafröna noga i vatten. Blanda pumpafröna, oljan, saltet och eventuella kryddor i en bunke
Rosta majskornen gyllenbruna i en stekpanna med oljan. salt & svartpeppar efter smak. Mixa majsen med övriga ingredienser och resten av oljan i en matberedare
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.