Tillsätt buljongtärningar och sweet chilisauce. Smaksätt med salt. Skär fisken i 3 cm stora bitar. Lägg i fisken och låt det sjuda 3-5 min. 600 g fiskfilé t ex sej eller hoki. 2 st fiskbuljongtärningar. 4 msk sweet chilisås
Tillsätt sweet chilisaucen och buljongtärningarna. 600 g fisk2 vitlöksklyftor3 paprikor i olika färg2 purjolökarsmör2 dl vatten2 dl grädde2 fiskbuljongtärningar6 msk sweet chilisauce1/2 tsk saltHacka vitlöken, dela paprikorna ibitar och grovstrimla purjolöken. Lägg i fisken delad i 3 cm- bitar och låt det sjuda i 3-5 minuter. ~~ Barbro ~~ 600 g fisk. 2 fiskbuljongtärningar. 6 msk sweet chilisauce
3 Skölj och skär fisken i mindre bitar, torka av på papper. 4 Hetta upp smör och olja i en stekpanna och stek fisken på låg värme 2-3 minuter på varje sida, tills paneringen blivit gyllenbrun. Till servering 1 Servera med ris, sweet chilisås, limeklyftor och sallad. 500 g koljafilé alt liknande vit fisk. 2 dl sweet chilisås
Servera medsweet chilisås och en limeklyfta. Skölj och skär fisken i mindre bitar. Vill man ha svagare, mer barnvänlig sås kan man blanda sweet chilisåsen med turkisk yoghurt
Panerad fiskmed kokt potatis, ärtor och denna goda sås. Jag fullkomligt dränker tallriken med såsen. Servera såsen kylskåpskall, så börja med att göra den och ställ in den i kylen medan det andra går klart
Jag brukade bokstavligt dränka tallriken med såsen (jag gör det fortfarande). Den absoluta höjdpunkten när panerad fisk, potatismos, kall dillsås och ärtor stod på menyn
Ibland serverar jag en LCHF-variant där jag byter potatismoset mot blomkålsmos, men idag fick barnen brinnande kärlek enligt dansk modell med mycket kolhydrater medan maken och jag åt en återkommande god och enkel fiskrättmed smak av bacon, parmesan och gräslök
Smaka av med dill, salt, peppar och en skvätt citronsaft och låt sjuda på svag värme några minuter. Vänd fisken först i mjöl, sedan ägg och sist i ströbröd
Rör i persilja och smaka av med ev mer salt och peppar. Stek fisken i smör. Slå såsen över fisken. 2 filéer vit fisk beroende på storlek, vetemjöl- eller rågmjöl att panera fisken i, vit- eller svartpeppar, smör, olivolja, 1-2 msk små avrunna kapris, 2 sardeller, 1 hackad vitlöksklyfta, 1 dl vitt vin, saften av 1 citron, 1 tsk sambal oelek, 2 msk hackad persilja. 2 filéer vit fisk beroende på storlek, vetemjöl
Minns du den kalla, vita såsen som man alltid fick till fiskpinnarna i skolan. En filbaserad sås, utan några tydliga smaker egentligen… Det låter otroligt osmickrande (som mycket skolmat tyvärr gör), men det var en väldigt god sås till fisk, faktiskt
Lägg på fisken ovanpå potatisen tillsammans med ägghacket,pepparrot och citronskal. skölj fänkål och purjolöken och skiva ned, lägg allt i en smord ungsform,krydda med salt och peppar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.