Idag dagens Metro tipsar vi om två bra rätter med Vildsvin och Lisa tipsar om god dryck. Vispa ur pannan med en skvätt vatten, tillsätt grädde och messmör
Vi skapade denna syrlig linssalladmed massor av fibrer, protein, läckra grönsaker med ett högt innehåll av den viktiga mineralen järn, som många av oss får i sig för lite i vår dagliga kost
Utan att kolla något särskilt recept (eller snarare med hjälp av otaliga recept och salladsmonteringar genom åren i bakhuvudet) tog jag ingredienser som fanns inom räckhåll
Stek i olja och krydda med lite salt och peppar. Skölj av linserna och blanda med grovhackad persilja, rostad paprika, halverade tomater, skalad och skivad morot
Egentligen kör vi strikt laktosfritt till middag men jag såg lite mellan fingrarna och lät den här krämiga getosten få vara med eftersom de andra rätterna var helt laktosfria
Det här receptet är inspirerat av södra Frankrike och Provence med oliver, örter och mustiga smaker. Toppa med citron, färska örter och olivolja och sen är det klart
För lite sen gjorde jag denna goda linssalladmed mandelpesto och bacon. Jag bytte ut gröna linser mot röda för tycker det ser trevligare ut med lite färg
Den här Marocko-möter-Frankrike-och-kanske-Grekland-salladen kan serveras som egenrätt (vegan) eller toppad med getost, fetaost eller med grillad kyckling eller lamm
Tillsätta 275g feta ost som du har tryck med gaffel. Koka linser och lämna de att kallna. Tillsätta 7 torkade tomater som du har skurit och 10 svarta oliver
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.