Hård och knaprig blir skorpan på brödet, nästan som stenugnsbakat. Vänd på det varma brödet och knacka på undersidan, om det låter ihåligt är det klart
Ibland när jag vaknar tidigt på helgen brukar jag baka något gott bröd och sedan överraska maken med lite nybakat till frukosten (jag sparar min ranson till kvällsmaten istället)
Lägg ett bakplåtspapper i en avlång brödform så att pappret sticker ut över kanterna. Hacka frukterna grovt, blanda med de torra ingredienserna och yoghurten
Stjälp upp bröden och låt dem svalna inlindade i handdukar i minst fyra timmar. Blanda alla sorters mjöl med salt, bikarbonat, solrosfrön, och linfrön i en bunke
Häll upp smeten i en brödformmedett bakplåtspapper i. Här kommer ett recept på ett riktigt snabbt och enkelt bröd som passar till helgens frukostar, mellanmål och kvällsfika – gjort på bovete – & kokosmjöl
Pensla brödenmed uppvispat ägg och strö över sesamfrön. Jag kan nästan hålla med (men blygsamhet och en tendens till överdriven självkritik gör att jag inte helt håller med min man), för jag gillar den blå formen jag köpt på Åhléns
Ingredienserna blandas i en bunke och hälles därefter i en smord 2 liters brödform. Ingen jäsning. Sätt i kall ugn gräddas i 175 g i ca 2 timmar längst ner i ugnen
(Var noga med att det verkligen blir blandat ordentligt, annars kan brödet spricka i ugnen. (Tänk på att inte gräva med decilitermått i mjölpåsen när du mäter upp mjölet eftersom mjölet då packas och man tar för mycket
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.