En hemlagad hamburgerdressing är väldigt lätt att göra och så mycket godare än en köpt. Ingredienser. 2 dl majonäs (jag tycker det är godare med en"vitare"variant)2 msk ketchup2 msk bostongurka½ tsk grovmalen svartpeppar½ tsk saltRör ihop i en skål och servera
Förra veckan bakade jag philadelphiabullar i långpanna. Bullarna var både lättbakade och goda. Enda problemet med att baka i långpanna är ju mitt skeva ögonmått
Idag gjorde jag den godaste sega kolan. ) Hoppas att ni också tycker att den blir lika god. 75 g Carlshamns mjölkfria margarin3 dl socker5 dl Oatlys i mat havregrädde 13%1,5 dl ljus sirap2 nypor salt 5-6 droppar pepparmyntsaromca 1 dl krossade polkagrisar (jag använde mig av polkagriskäppar, de är hårda med mycket mintsmak)Bland ihop alla ingredienser förutom pepparmyntsarom och krossade polkagrisar i en kastrull med tjock botten
Nu har jag ännu en godissort att bjuda tomten på för igår kokade jag en laddning mintkola. Jag gjorde bara en halv sats för jag har ju redan några olika sorter och jag är rädd att vi får äta julgodis till i april annars
I somras var jag hemma i Mölltorp där mycket av mitt korvintresse har sitt urspung och där min pappa, Torsten Fredén, fortfarande gör en hel del korv, bland annat en grynkorv som ännu i dag är en av de mest efterfrågade varorna på Fredéns ICA Nära
För ett par år sedan så gjorde jag och min pappa lite falukorv enligt ett recept från farfars gamla handbok som han använde sig av när han drev en charkutuributik