I Klassiker lägger Tareq Taylor fokus på svensk husmanskost. Han menar att med en god planering minskar man hushållets kostnad för matinköp, äter klimatsmartare och framför allt smakar det bra
Nu minsann ska ni få världens bästa recept. Jag överdriver inte, den här köttfärspajen är episk. Det är min mammas paradrätt som vi ätit vid varje familjehögtid de senaste 20-25 åren, och anledningen till att jag inte har bloggat om den innan är att jag lovade mamma att inte lägga ut receptet på den eller på hennes andra paradrätt punschglass när jag startade bloggen för åtta år sedan
Som ni tre som slaviskt följer min blogg (ett uppriktigt tack till min kära hustru och två friställda bröder i Dals Långed) kunnat konstatera springer mitt matintresse ur mormors magiska kök
Den här marängsmeten är ett eget litet experiment med grunder från ett recept på macarons. Jag förespråkar vanligtvis alltid sega maränger, denna maräng hamnar däremot på en väl värd andraplacering
Eftersom det varit en del uppmärksamhet kring Märit Hults hundraårsdag plockade jag fram Hirams kokbok, nionde upplagan från 1965, för att återknyta bekantskapen med en av mina första inspiratörer och ledsagare i köket
Jösses vilken kväll igår, klockan 10 landade jag trött och utslagen i soffan för filmmys – där vi förövrigt mitt i ett avsnitt av Crossing lines insåg att denna serie verkligen inte är bra
Svartvit bilmatta. Vårt nästa projekt här hemma är att göra i ordning allrummet. Allrummet är just nu helt oinrett och planen är att det ska bli ett kombinerat tvrum och lekrum
I tisdags firade Mattias blogg 5 år. Det firade han med ett fint litet kalas. 50 personer i en lägenhet. Vardagsrumsföreläsning, minikonsert och mingel stod på schemat
Den 25e november år 2010 skrev jag det första inlägget under titeln "Varför är du här. " på den här matbloggen som fick namnet Den som äter palsternackor efter en kort tid som Karotin & Koffein
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.