Smaka av med svartpeppar och lite anjovisspad. Gubbröra, ca 8 bufféportioner. Blanda 125 g hackad anjovis, 3 hackade hårdkokta ägg och 1 dl hackad dill. Blanda i en bunke 1 dl solrosfrön, 1 dl sesamfrön, 1 dl linfrön, 2 dl majsmjöl, 0,5 dl olivolja och en nypa salt
Vegetarisk* gubbröra är nog ett av mina mest lagade och omtyckta recept. Den består av smakrik Västerbottenost, örtig dill och gräslök, mättande ägg, fettig majonnäs, syrlig gräddfil och lite uppiggande dijonsenap
Skala och tärna sedan potatisen. Blanda ägg, potatis, kokt krabbkött, majjo och gräddfil till en röra. Koka ägg ca 6 1/2 minut, skala och hacka äggen. Ta ut 12 rundlar från brödskivorna, stek snittarna i smör, toppa med röran och garnera med bitar av lök och gräslök. ”100 fingerfood” är skriven av Sebastian Schauermann och ges ut av Massolit förlag
Vispa äggula med dijonsenap och citronsaft. Smaka upp med citronskal, salt och peppar. Koka skivorna mjuka i saltat vatten, häll av vattnet och kyl ner potatisen
Kvällens goda innan maten blev gubbröra på ett gott örtknäcke och ett glas Efes öl. Blanda alla ingredienser och ställ i kylen en stund så den får sätta sig
Även om vi har en vecka kvar att jobba innan fyra lediga veckor väntar på oss så känns det slappt och skönt inombords och det tackar vi delvis denna matiga och krämiga gubbröra för
Trött på småplocket som spridits ut över hela bordet och tar halva eftermiddagen bara att förbereda. Man plockar lite och serveringsfaten hovrar likt helikoptrar i väntan på att få gå in för landning
Skala de kokta äggen och separera vitan från gulan. Hacka vitan och mosa gulan fint. Blanda hackad äggvita, mosad gula och finhackad rödlök med majonnäs
Skala de kokta äggen och separera vitan från gulan. Hacka vitan och mosa gulan fint. Blanda hackad äggvita, mosad gula och finhackad rödlök med majonnäs
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.