Alldeles kolsvart, lätt klibbig, och liksom segmjuk i konsistensen är den hur god som helst att äta rakt upp och ner, men som ett tips på förpackningen så stod det även risotto, så det fick bli en sådan idag
Finns så mycket gott man kan använda svamp till, en klar favorit är en krämig riotto med svart trumpetsvamp, smaksatt med lite timjan och rikligt med parmesanost
Idag tog jag Svart trumpetsvamp som jag delat och fräst i smör. En äkta italiensk risotto. En äkta italiensk risotto sköter inte sig själv utan den kräver passning ca ½ timme
Min älskade fru kom häromdagen hem med två stora svarta tryfflar. Vad kan då vara godare än att laga en härlig risotto smaksatt av denna underbara svamp
Vi är ju stora fans av Nigellas risotto och har kockat till den ett flertal gånger så när vi såg Jamie Oliver på tv göra tre nya varianter i söndags, så var vi inte sena med att prova på en av dom
4 3 schalottenlökar 1 vitlöksklyfta 9 dl svampbuljong (vatten och buljongtärning eller fond) 2 msk olivolja 3 dl carnaroli- eller arborioris 2 dl vitt vin eller matlagningsvin 250 g kastanjechampinjoner 3 msk smör 2 dl riven parmesanost salt och nymalen svartpeppar ruccola till servering Lägg till i inköpslistan
Smaka av med mycket svartpeppar. Men inte kantareller den här gången utan hederliga champinjoner som du kan plocka i nästan vilken butik som helst - i en krämig risotto med purjo och bacon
Krämig risotto med kyckling och svamp är en av mina favoriter när det kommer till risotto. Jag älskar verkligen risotto och det går att variera i all oändlighet
salt & nymalen svartpeppar. Risotto med trattkantareller. Flingsalt & nymald svartpeppar. Tänk på att risotton måste koka lugnt och regelbundet och att man måste röra runt ofta, så den inte bränner fast i botten
Om ni planerar eran helgmat så kan jag tipsa om denna risotto. Klassisk risotto. Slå på lite buljong i taget på risotton och låt koka in under omrörning för varje skvätt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.